10 zelfvertrouwen tips voor meer zelfvertrouwen

Ben jij op zoek naar zelfvertrouwen tips?  Dan ben je op deze pagina aan het goede adres. Als je nu weinig zelfvertrouwen hebt en op zoek bent naar een manier om snel meer zelfvertrouwen te krijgen, raad ik je zeker aan om eens te kijken naar deze zelfvertrouwen tips.

Als je alleen al 3 van de 10 tips toepast in je leven, is de kans groot dat jij binnenkort meer zelfvertrouwen hebt. Hiervoor hoef je geen dingen te doen die veel te hoog gegrepen zijn, of heel oncomfortabel zijn. Lees verder.

20 zelfvertrouwen tips voor meer zelfvertrouwen

omgaan met onzekerheid en gevoelDe kans is groot dat als jij op zoek bent naar tips om meer zelfvertrouwen te krijgen, je op dit moment niet veel zelfvertrouwen hebt. Het is goed dat je weet hoe belangrijk zelfvertrouwen is en het feit dat je op zoek bent naar een manier om meer zelfvertrouwen te krijgen is al een hele grote stap.

Voordat je je zelfvertrouwen kunt vergroten, moet je jezelf er namelijk eerst bewust van zijn dat je momenteel geen of weinig zelfvertrouwen hebt. Pas als je dat weet, kun je er verandering in aanbrengen.

Om je direct op weg te helpen hebben we daarom 20 tips voor meer zelfvertrouwen samengesteld zodat jij zo snel mogelijk meer zelfvertrouwen krijgt.

1. Jezelf goed verzorgen

Een van de belangrijkste dingen die je kunt doen om meer zelfvertrouwen te krijgen, is jezelf goed verzorgen. Als je namelijk goed in je vel zit en jij je lekker voelt, krijg je daardoor automatisch al meer zelfvertrouwen.

Vaak komt het voor dat als je weinig zelfvertrouwen hebt, jij je automatisch ook minder goed gaat verzorgen. Het is dus belangrijk om daarmee direct de draad weer op te pakken en ervoor zorgen dat jij je zowel lichamelijk als geestelijk weer top voelt.

2. Stel geen dingen uit

Als je weinig zelfvertrouwen hebt is de drempel om moeilijke dingen te doen behoorlijk groot. Om meer zelfvertrouwen te krijgen is het vooral belangrijk om alle taken die je hebt, niet meer uit te stellen.

Hoe langer je namelijk situaties en uitdagingen uitstelt, hoe moeilijker het wordt om ze uiteindelijk als nog te voltooien. Om het jezelf wat makkelijker te maken kun je je dagen inplannen. Probeer in je dagplanning elke dag een taak mee te nemen die je liever niet doet.

 

3. Doelen en subdoelen

Een van de beste dingen die ik heb geleerd om al mijn taken en uitdagingen te overwinnen is het stellen van doelen en subdoelen. Om ervoor te zorgen dat je iedere uitdaging kunt overwinnen, stel je eerst hele grote doelen en deel je deze vervolgens op in kleine deelstappen.

 

Het voordeel hiervan is dat de uitdagingen die zo groot lijken, ineens een stuk makkelijker te behalen zijn. Als je goed wordt in het stellen van doelen en subdoelen, kun je iedere uitdaging overwinnen.

4. Fouten maken is niet erg

Als je weinig zelfvertrouwen hebt, is de kans groot dat jij jezelf flink bestraft voor het maken van fouten. Maar, wist je dat het maken van fouten de enige manier is waarop jij kunt leren. Denk maar eens terug aan toen je leerde lopen of fietsen. Eerst ben je waarschijnlijk vaak gevallen voordat je uiteindelijk kon lopen of fietsen.

Het is dus belangrijk dat je leert accepteren dat fouten maken nou eenmaal hoort bij je leerproces. Hoe meer fouten je maakt, hoe sneller je leert.

5. Laat jezelf horen

Om snel meer zelfvertrouwen te krijgen, is het belangrijk dat jij jezelf op de voorgrond zet. Nu je weinig zelfvertrouwen hebt, is de kans groot dat jij vaak achteraan gaat zitten bij bijeenkomsten en daar weinig zegt.

Probeer voortaan je mening te laten horen. Je zal merken dat mensen je mening waarderen en dat jouw mening net zo belangrijk is als die van andere mensen. Als je dat eenmaal doorkrijgt, krijg je snel meer zelfvertrouwen.

6. Vier een succes

Als je iets goed hebt gedaan, is de kans groot dat je dat nu weg wimpelt. Je geeft jezelf geen schouderklopje als je een succes hebt behaald. Het is belangrijk om jezelf te belonen voor de dingen die je goed doet. Hierdoor krijg je direct meer zelfvertrouwen.

Daarnaast kun je jezelf ook belonen met een cadeautje als je iets goed doet. Vooral als je nu weinig zelfvertrouwen hebt kan het geven van een cadeautje je zelfvertrouwen flink boosten.

7. Ontdek je positieve eigenschappen en kwaliteiten

Zelfvertrouwen en eigenwaardeAls je weinig zelfvertrouwen hebt kijk je al snel naar de dingen waar je niet zo goed in bent of wat vaak mis gaat. Om meer zelfvertrouwen te krijgen is het vooral belangrijk om te kijken naar de dingen waar jij juist wel goed in bent.

Door je te focussen op je kwaliteiten, wordt je er automatisch beter in dan de mensen om je heen. Iedereen heeft zo zijn of haar kwaliteiten. In de meeste gevallen blink je hier dan in uit ten opzichte van andere mensen.

8. Stel niet te hoge eisen aan jezelf

Vaak zie je dat als je onzeker bent, je automatisch ook hele hoge eisen aan jezelf stelt. Vaak neigt het naar perfectionisme en ben je bang dat het niet helemaal goed is. Je bent bang voor wat andere mensen over je resultaten zeggen als het niet 100% goed is.

Het is belangrijk om te weten dat niet alles perfect hoeft te zijn. Zo lang jij tevreden kunt zijn met de resultaten is het goed.

9. Praat over je onzekerheid

Een van de beste dingen die je kunt doen als je op dit moment onzeker bent, is praten over je onzekerheid. Andere mensen kunnen je namelijk helpen om van je onzekerheid af te komen. Zoek iemand die je vertrouwt om mee te praten. Je zal merken dat diegene soms hele goede inzichten geeft.

Zelfvertrouwen is geloven in jezelf

10. Volg een cursus

Als je snel je zelfvertrouwen terug wilt, zijn daarvoor ook online cursussen die je kunt volgen. Met een online cursus zelfvertrouwen werk je stap voor stap naar een leven vol zelfvertrouwen. Als je benieuwd bent hoe dat werkt, raad ik je aan een te kijken naar de de cursus blijvend meer zelfvertrouwen.

Na het volgen van deze cursus kun je weer vol zelfvertrouwen door het leven.

Klik hier om de cursus pagina te bekijken >>

Leave a Comment